Hoe het allemaal begon ...

Hoe het allemaal begon ...

Nadat Jean Van der Elst in 1971 het bedrijf had opgestart, heeft hij samen met zijn vrouw Paula Taghon de eerste hoofdzetel laten bouwen in het centrum van Aalter. Dit was is 1973. Een jaar later werd Steven geboren. Dit is de eerste foto van het bedrijfsgebouw, genomen in 1976.

Paula had geen ervaring in de mode, maar stapte toch mee in het verhaal. Gelukkig kon ze rekenen op de kennis van meme Madelon en de atelierleidster Marleen Adams, die haar de knopen van het vak aanleerden. Op deze foto zien we ook één van onze huidige zaakvoerders, nl. Steven Van der Elst.

In het bedrijf werkten midden de jaren 70 een 20-tal naaisters. Zij verzorgden de volledige productie. Stoffen werden hier gesneden en alle stuks werden in Aalter geproduceerd.

Eén van onze medewerksters, Lucrèse Van de Kerckhove, die er van bij de start bij was en tot op de pensioengerechtigde leeftijd bij ons bleef werken.

Stichter Jean Van der Elst, poserend bij zijn eerste bestelwagen.

Ieder stuk moet piekfijn het atelier verlaten en wordt zorgvuldig gestreken.

Grote bedrijvigheid in het kleine, maar gezellige atelier

Zaken doen in de jaren '70: pen, papier en telefoon

Onze naaisters, vlijtig aan het werk.

Op maandag bestelden de klanten, op vrijdag was alles geproduceerd en op zaterdag hing het al in de winkels. Paula en Jean werkten soms dag en nacht.

Jean en Paula met hun eerste zoon, Steven.

Met de paplepel ingegeven ... Al van jongs af aan vertoeft Steven veel in het atelier ...