Marie Méro, voor fiere vrouwen! Meet Caroline Rigo

Marie Méro, voor fiere vrouwen! Meet Caroline Rigo

Caroline, je bent al 15 jaar actief in de make-up wereld maar hoe ben je nu eigenlijk tot Cent pur Cent gekomen?

Ik ben afgestudeerd als kleuterleidster. Iets helemaal anders eigenlijk, hoewel het ook met kleur en creativiteit te maken heeft. Ik wist altijd al dat ik creatief was en dat er een ondernemer in mij schuilde, maar ik wist op dat moment gewoon niet goed wat ik wou.

Toen ik begon te werken als kleuterleidster dacht ik na twee dagen: ‘het is toch dat niet’. Ik startte mijn zoektocht op de VDAB website en botste op een vacature van Omega Pharma. Ik heb twee jaar als make-up artist gewerkt in de apotheken voor verschillende merken. Dit is ondertussen 18 jaar geleden. Daarna ben ik zelfstandig make-up artist geworden en verzorgde ik de make-up voor video clips en dergelijke. Dit was de tijd van Milc Inc en zo… Heel fijne ervaringen!


Mijn eigen winkel ben ik begonnen op mijn 27e. Ik kocht make-up merken in van over de ganse wereld en deed dan zelf de distributie hier in België. Uiteindelijk wilde ik iets op de markt brengen wat gezondheid combineert met luxe. Iets dat voor veel vrouwen toch belangrijk is, en waar ik met mijn ervaring in farmacie, toch een zekere basis in had. Ik vond dit niet en ben dan zelf beginnen ontwikkelen met labo’s. Zo is Cent pur Cent ontstaan. Sinds 2 jaar zijn we met onze 2e lijn gestart: I.am.klean. Dit is meer voor de beautysector en fashion wereld en met meer focus op duurzaamheid.

Uiteindelijk gebeurt alles in het leven om een reden. Je doet ervaring op en draagt het mee in je rugzak. Ik moest bij Omega Pharma zijn op mijn 21ste om ervaring op te doen in die wereld. Iets wat ik nu kan gebruiken en wat ik meegedragen heb tot het weer nuttig bleek te zijn.

Je hebt een heel drukke agenda. Hoe ziet een gewone dag eruit in jouw leven?

Het gaat allemaal om work-life balance. In 2020 was dit helemaal hot. Ik wou heel hardnekkig vasthouden en op een moment ook met blokken werken in mijn agenda. Tot ik besefte: “ik ben niet gelukkig als ik mezelf dingen opleg”.

Een kennis van mij is op 47ste leeftijd onverwacht gestorven en soms komt dit boven en stel ik dingen in vraag maar dan kom ik keer op keer op hetzelfde uit. Ik ben heel gelukkig met mijn leven nu en ook al zit mijn agenda propvol, ik doe het graag en ik zou het niet anders willen.

Ik geniet daar eigenlijk wel van, die drukte. En dat is uiteindelijk wel de essentie van work-life. Als je gelukkig bent in wat je doet, maakt het niet uit dat je 16 uren per dag werkt en de overige 8 uren niks doet of omgekeerd.

Thuis wil ik ook een goede partner en goede mama zijn. Ik heb ook graag dat er vers eten op tafel staat maar is het eens een dag restjes, dan is het ook maar zo. De druk ligt laag voor mezelf in het gevoel van ‘ik moet’. Bij mij is het ‘ik wil het’. Ik kies ervoor. Dat is essentieel.


Je bent onlangs verhuisd naar gloednieuw pand in Hasselt, ben je tevreden daar?

Wij zijn eigenlijk heel organisch gegroeid. Begonnen in onze garage, daarna zaten we in een gemeenschappelijk pand waar we een ruimte huurden en dan zijn we naar een groter pand verhuisd.
En toen was het tijd voor iets professioneler. In 2020 kochten we een eigen pand. Wij hebben het tijdens de corona epidemie volledig op plan gekocht. Het heeft 2 jaar geduurd voor het af was. We zijn pas verhuisd en het is nu al is te klein. Ondertussen hebben we de buren ook al uitgekocht. Dat is natuurlijk allemaal goed nieuws! En ik ben er heel graag omdat het allemaal nieuw is.

We hebben ook heel veel geïnvesteerd in een leuke werkplek. Dat is belangrijk. Mensen moeten graag komen en het moet inspirerend werken zijn. We hebben een roze keuken en een volledige bloemenmuur. Onze departementen krijgen allemaal leuke namen…

Als ik het zo hoor Caroline, zijn dat erg veel gelijkenissen met Marie Méro! Ook wij zijn ooit, 51 jaar geleden, in een garage begonnen, in het huis waar zaakvoerders Ruben en Steven zijn opgegroeid. We zijn een goede match!

Van waar de keuze om in Hasselt te blijven? Een voorliefde voor de stad en jouw roots hier?

Ik ben wel een echte Limburger. Geboren en opgegroeid in Tongeren, de oudste stad in België. Gestudeerd in Hasselt en blijven hangen. Ik hou wel van Hasselt.

Ik ben nu niet echt honkvast. Als er zich morgen een opportuniteit voordoet en ik kan met mijn gezin naar New York verhuizen zou ik het ook wel doen.

Maar nu is het heel makkelijk. Je hebt hier je netwerk, de school van mijn kinderen ligt op 2 minuten. Het is heel comfortabel.

Kan je me wat meer vertellen over jouw favoriete make-up tips voor ondernemende vrouwen?

Mijn grootste tip: doe make-up op. Als je moet presenteren, of je leidt een bedrijf dan heb je een voorbeeldfunctie. Maak het jezelf gemakkelijk, maar doe het wel.

Onze producten spelen hier ook op in – we bieden producten die weinig werk vragen, maar die je wel meteen een andere uitstraling geven. Minerale poeders zijn onze best sellers omdat ze zo gemakkelijk zijn. Combineer dat met wat mascara en lipgloss en je bent klaar. De producten van Cent Pur Cent moet je met je ogen dicht kunnen op doen.

Het is niet mijn doel om van iedereen een schminkpop te maken, maar het is een vorm van respect voor jezelf. Net als met mooie kleding is dat een verlengstuk. Je voelt je beter als je er goed uitziet. Je neemt betere beslissingen.

Wat doe je in je vrije tijd? Heb je favoriete adresjes?

Ik trek wel eens de stad in maar zal dit niet snel in het weekend doen maar eerder op een weekdag. Voor een beauty ritueel kan ik wel tijd vrijmaken.Gisteren ben ik uitgebreid in bad gegaan bijvoorbeeld. Het zijn de simpele dingen maar daar kan ik dan wel enorm van genieten. Als ik op reis ben, ga ik alle beauty shops binnen , ook op de luchthavens, om nieuwe merken te ontdekken. Ik koop ook andere merken, omdat ik vind dat we daar uit kunnen leren en inspiratie kunnen uithalen. Dat is voor mij ook ontspanning.

Ik besteed sowieso al veel aandacht aan skin care. Dit is heel gewoon voor mij en ondertussen pure routine. Maar het ultieme me-time moment is voor mij toch wel een uitgebreide gelaatsverzorging. Voor een goede gelaatsverzorging moet je bij Café Beauté in Hasselt zijn. Er is ook een filiaal in Knokke en binnenkort opent er een vestiging in Mol. Zelf doe ik het te weinig eigenlijk maar een paar weken geleden ben ik toch eens op de bank gaan liggen. Is gewoon zalig!

Je ziet er altijd super goed uit. Hoe belangrijk is het om je eigen stijl te hebben? Besteed je daar veel aandacht aan?

Ik vind het fijn om iets leuks aan te hebben en iets dat helemaal mij is. Ik heb een bepaalde stijl, al is dat niet echt een uitgesproken stijl. Ik durf wel dingen te kiezen die iemand anders niet durft aan te doen. Ik voel mij minder goed als ik geen leuke outfit aanheb. Ik heb wel veel kleding, ja. Laatst hebben we kledingrekken moeten bijzetten. Mijn kasten worden te klein (lacht)

Fast fashion is ok, is leuk om te combineren. Maar je voelt toch het verschil met een kwaliteitsmerk.

Hoe zou je Marie Méro omschrijven?

De woorden die het eerst bij mij opkomen zijn: comfort, kwaliteit, Belgisch … Ik vind de kwaliteit heel fijn en het Belgische aspect is heel inspirerend. Ik vind het wel belangrijk om Belgische merken te kopen. Wat ik vooral verrassend vind is dat ik mijn eigen gading in de collectie vind en perfect ook mijn mama kan meenemen die haar favoriete outfit zal vinden.

Hoe ziet jouw ideale outfit eruit?

Mijn ideale outfit is elke dag anders. Het hele gekke is dat ik soms iets kies om aan te doen, bijvoorbeeld een blauwe outfit, en dan leg ik mijn kinderen hun kleren klaar en vaak zijn het dezelfde kleuren. Dan zeg ik: ‘kijk, we hebben een blauwe dag vandaag’.

Een combinatie van de goede kleur, draagcomfort en een krachtig silhouet. Die 3 samen vormen de ideale outfit.

Wie is voor jou een powervrouw, naar wie kijk jij op?

Bieke Ilegems en Martine Prenen vind ik mooie vrouwen. We hebben al vaak podcasts samen opgenomen. Dan zie je ook hoe ze zijn en weet je daarom is het zo’n mooie vrouw. Dat zijn nu twee voorbeelden die ik aanhaal maar ik kan dat ook hebben als ik iemand op straat tegenkom dat ik zeg: waw, dat is een mooie vrouw. Zijn vaak gelukkige vrouwen en ze stralen dat dan ook uit. Ik hou niet zo van zuurpruimen. (lacht)

Zie je jezelf als fiere vrouw?

Ik ben wel een fiere vrouw. Ik ben dankbaar voor wat er mij gegeven is in het leven. Wat er niet zo goed is, neem ik er gewoon bij. Ik ga daar niet over prullen al heb ik wel eens een dag waarvan ik denk: morgen ga ik echt op dieet. Dat heb ik zeker ook, maar goed, ik ben wel blij en content en fier op wat ik bereikt heb.

Onze slogan is #proudtowearmariemero, maar eigenlijk wil jij met Cent pur cent ook die boodschap overbrengen naar vrouwen en hen fier maken, klopt dat?

Ja, dat klopt. Wij willen niet enkel een product op de markt zetten maar ook een idee er achter steken. Draag make-up, voel je goed en straal het uit. Wij hebben een make-up community op Facebook. Het is een gesloten groep van allerlei soorten vrouwen. In die groep kunnen ze zichzelf zijn en dat is wel fijn. Als je goed in je vel zit, ga je ook beter relativeren en sta je ook sterker in het leven. Alles start met een positieve mindset.

De favoriete outfits van Caroline Rigo zijn te verkrijgen online, in de Marie Méro concept stores en in de betere multimerkenwinkel in jouw buurt.