Meet Nico, productieverantwoordelijke

Meet Nico, productieverantwoordelijke

Meet Nico, productieverantwoordelijke: “Een goed product, op tijd geleverd en aan de correcte prijs. Dat moet ik waarmaken!”

Ik heb in Duitsland voor ingenieur in confectie gestudeerd. In België bestaat deze studie nog altijd niet. De grootste uitdaging voor mij als productieverantwoordelijke is om ieder seizoen opnieuw een topcollectie neer te zetten. Wij gaan écht van 1 prototype naar productie en dus moet het direct goed zitten. Mijn job is zo boeiend omdat ik van in het begin mee in het productieproces zit. Samen met Nancy (head of design) bekijk ik welke stoffen we zouden kunnen gebruiken voor ieder model. Ze moeten passen binnen het budget maar ook de kwaliteit van de stoffen is natuurlijk superbelangrijk.

We checken écht alles. Krimpt de stof, valt ze goed,… Meer dan 70% van onze collectie is eigen ontwikkeling. Het eerste prototype wordt in ons naaiatelier gemaakt. Een keer dat dit goed zit, laat ik het prototype verdubbelen bij onze productiepartners in het buitenland. Die stukken worden dan aan onze klanten voorgesteld. En daarna volgt de uiteindelijke productie. Ieder seizoen opnieuw daag ik onze partners uit om de kwaliteit van onze stukken te garanderen. Want wij willen steeds het beste voor onze klanten. Die voortdurende drive om een goed product te brengen. Dat heb ik alleen nog maar bij Marie Méro gezien!