Lady of the month Bieke Ilegems

Lady of the month Bieke Ilegems

Om iets voor 8 komt er een boodschapje binnen “Sorry hé, ik zal een beetje later zijn, fileleed.” Toch stapt Bieke Ilegems een kwartiertje later goedgemutst de Marie Méro showroom binnen. Ik kom graag op tijd, vertelt ze. Duidelijk een dame waar ik nog iets van kan leren…

Visagiste Frieda kent Bieke al jaren (ze heeft haar ook geschminkt op haar huwelijk) en weet perfect hoe ze de natuurlijke schoonheid van Bieke nog meer in de kijker kan zetten. Een uurtje later, zit ik tegenover een stralende vijftiger voor een gezellig onderonsje over positieve energie, bergen sprankels en liefde voor fashion.

Ik heb ontdekt dat ik een smoothie ben, valt ze met de deur in huis als ik haar vraag naar haar drukke agenda. Als ik haar vragend aankijk, babbelt ze vrolijk verder. Ik ben een mix van alles, maar ik probeer altijd mezelf te zijn en sprankels achter te laten in alles wat ik doe. Steeds de beste energie naar boven te brengen in mezelf. Ik ben heel nieuwsgierig maar in alles wat ik doe, is er wel altijd 1 rode draad: een link met schoonheid. Schoonheid van binnen en van buiten. Eigenlijk zit mijn credo verstopt in mijn naam. To be Bieke of gewoon durven zijn wie je bent. Hoe ouder ik word, hoe meer ik dat ook gewoon probeer te doen.

Ik doe al 20 jaar yoga. Het is meer dan energie halen uit de houdingen. Het is een manier van leven geworden. Ik probeer heel mindfull, heel bewust in het leven te staan. De dag te plukken en tevreden te zijn met het moment. Ik wil mezelf steeds liever zien. Mijn nieuwe boek (nvdr ‘Fuck(ing) Perfect’) is net uit en ik hou nu bijna wekelijks lezingen. Mensen leren om alle potentieel dat in hen zit, eruit te halen. Iedereen is uniek. Niemand hoeft zich slechter te voelen als een ander. Daar haal ik zoveel energie uit! Zweverig?

Mijn twee dochters vinden soms wel dat ik op mijn wolk zit. Maar fotoshoots en fashion, dan zijn ze plots fan van hun mama (lacht). Ik droomde er als jong meisje van om iets met mode te doen. Mijn dochters hebben dezelfde maten als ik. Maar dan ook letterlijk voor alles. Schoenen, kleedjes,... En er verdwijnen dus ook heel regelmatig zaken uit mijn kast. Dat vind ik als mama natuurlijk geweldig. Heerlijk toch dat mijn dochters 2 modebewuste jongedames zijn geworden!


Mijn favoriete shoppingstad? Natuurlijk hou ik van Antwerpen. Maar ik ben zo verwend dat ik voor mijn werk vaak in contact kom met merken en dus kan shoppen in showrooms. Dat is zoooo fantastisch. Zoals vandaag, samen met jullie stylist Nancy door de collectie snuisteren. Combinaties passen. Zien wat mooi is. Blij worden als je tevoorschijn komt en iemand zegt ‘wow, die blouse staat je mega goed’.


Toen jullie me vroegen voor deze shoot, dacht ik dat Marie Méro misschien net iets te klassiek zou zijn voor mij. Maar ik ben ontzettend verrast vandaag. Ik kende Marie Méro al, maar de evolutie die jullie doorgemaakt hebben. Amai, daar mogen jullie trots op zijn. De collectie is écht een pure match met wat ik graag draag en zie. Kleren is zoiets persoonlijk. Maar met goede stukken, krijg je altijd een topresultaat. Jullie collectie sprankelt. Mijn dochters zouden hier ook zonder enige twijfel hun ding vinden. Zij zouden er zeker en vast heel andere stukken uithalen. Me verrassen, daar ben ik zeker van. Ik denk wel dat zij mijn absolute favo stuk (een roestkleurig gehaakt topje) ook het einde zouden vinden!

We spreken alvast af, dat ze de volgende keer de 2 jonge dames meebrengt en babbelen nog wat verder over onze liefde voor mode. Dat Bieke Marie Méro omschrijft als veelzijdig, klassevol én boordevol sprankels bezorgt ons alvast bergen energie!

De favorieten van Bieke Ilegems zijn te verkrijgen online, in onze concept stores en de betere multimerkenwinkel in jouw buurt.