Week van de Belgische Mode: Marie Méro x Philips

Week van de Belgische Mode: Marie Méro x Philips

In iedere Marie Méro concept store vind je een Philips luchtreiniger die zorgt voor schone en zuivere lucht tijdens het shoppen.
Na een dagje shoppen bij Marie Méro kom je thuis met mooie outfits en een fris hoofd. Heerlijk ontspannen dus!


Shoppen is even ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Uitgebreid de tijd nemen voor wat me-time, een moeder/dochter moment of leuke uitstap onder vriendinnen.
Bij Marie Méro vinden we het heel belangrijk dat shoppen ontspannen aanvoelt. Het welbehagen en comfort van de klant staat bij ons centraal.
In onze concept stores geniet je van een persoonlijke benadering, professioneel advies van onze ervaren fashion advisors en is er tijd voor een lekkere tas koffie en een babbel.
Met de komst van de innovatieve luchtreiniger in onze concept stores willen we deze unieke shopervaring naar een nog hoger niveau tillen. - Ruben Van der Elst (CEO)

CEO Ruben mocht de weldaden van de Philips luchtreiniger aan de lijve ondervinden.
Getest en goedgekeurd! :-)



Kom onze mooie collectie herfst/winter 2022 ontdekken tijdens de Week van de Belgische mode en ervaar het gunstig effect van de Philips luchtreiniger.
Welkom in onze concept stores!

#proudtowearmariemero
#ikkoopbelgisch
#koop lokaal


Press Information


1 oktober 2022 - Week van de Belgische Mode zet samen met Philips in op gezonde “shopping” lucht

Philips Domestic Appliances zorgt voor schonere en gezondere lucht bij modewinkels in Roeselare

Brussel, 1 oktober 2022 – De coronapandemie heeft ervoor gezorgd dat mensen zich bewuster zijn geworden van het belang van schone binnenlucht. Een gezonde omgeving waarin we samen veilig kunnen werken en winkelen, is van het allergrootste belang. Als partner van de Week van de Belgische mode plaatst Philips Domestic Appliances bij deelnemende ondernemers een innoverende luchtreiniger om een gezonder binnenklimaat te creëren voor klanten en winkelpersoneel.

Isolde Delanghe, directeur Mode Unie, vertelt enthousiast: “Met de winter voor de deur vragen veel modewinkels zich hardop af hoe ze hun personeel en klanten goede luchtkwaliteit kunnen bieden zonder de hele dag deuren open te moeten zetten. Koud én duur want je moet extra verwarmen. Samen met Philips, partner van de Week van de Belgische mode, willen we onze ondernemers inspireren met innovatieve oplossingen om gezondere lucht te kunnen aanbieden.”

Hoe luchtreinigers bijdragen aan een gezonder binnenklimaat voor klanten en winkelpersoneel
Wist je dat je dagelijks maar liefst 10.000 liter lucht inademt? En dat binnenlucht 2 tot 5 keer meer verontreinigd kan zijn dan buitenlucht? Philips Domestic Appliances bouwt voort op 41 jaar expertise in het ontwikkelen van luchtreinigers voor schonere en gezondere lucht thuis. Een luchtreiniger zorgt ervoor dat de lucht die door het filter stroomt ontdaan wordt van (fijn)stof, allergenen, aerosolen, bacteriën en virussen. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de Belgische overheid raadt het gebruik van luchtreinigers aan als aanvulling op ventilatie.

Charis Lee-De Geus, marketingmanager Air Benelux bij Philips Domestic Appliances, vertelt: “Vaak wordt voor het aanbrengen van gezonde lucht uitsluitend aan ventileren gedacht: ramen of deuren openzetten en het probleem is opgelost. Maar helaas is het niet zo simpel. Ventileren zorgt voor de aan- en afvoer van lucht, maar biedt geen garantie op een goed luchtkwaliteit. De lucht die circuleert kan nog steeds vervuild zijn of virusdragende aerosolen bevatten. Met een luchtreiniger kan winkelpersoneel met een gerust hart werken, terwijl ze hun klanten schonere en gezondere lucht kunnen aanbieden.”

Gebruik van luchtreinigers: een innovatieve oplossing in de modedetailhandel

Onderzoek toont aan dat het gebruik van luchtreinigers het aantal aersolen in de lucht vermindert. Philips luchtreinigers zijn door onafhankelijke instituten getest op het verwijderen van virussen in aerosolen. Daarnaast verwijderen ze ook andere verontreinigende deeltjes zoals fijnstof, allergenen, en bacteriën. Philips luchtreinigers halen een rendement van 99,97 % voor het filteren 0,003 μm, het kleinste deeltje dat beschikbaar is om te testen. Het plaatsen van mobiele luchtreinigers is dus een effectieve, snelle en gemakkelijk toe te passen oplossing voor een gezonder binnenluchtkwaliteit.

Ruben Van der Elst, mede-eigenaar van Belgische modemerk Marie Méro was dan ook meteen enthousiast en plaatste de luchtreinigers in alle Marie Méro winkels. Hij vertelt enthousiast: “Ik las onlangs nog een artikel over de impact van luchtreinigers, dus toen Philips ons vroeg om samen te werken, hebben we geen moment getwijfeld. Iedereen is zich bewuster geworden van het belang van schone binnenlucht. Ook wij vinden het belangrijk om onze klanten en personeel een shopping experience te bieden in een gezondere omgeving. Het is niet altijd eenvoudig om winkelpanden goed te verluchten. De hele winter al onze deuren openzetten, is absoluut geen optie. Klanten passen graag in een lekker verwarmde ruimte en wij willen ook onze energiekosten besparen. Een innovatief toestel dat efficiënt de lucht reinigt en dat je alleen maar hoeft in te pluggen, dat kan ik als ondernemer alleen maar toejuichen.”

Duurzaamheidstip: Wist je dat de Philips luchtreinigers heel energiezuinig zijn. Het vermogen van de 1000 Series is maximaal 27W komt overeen met dat van een gloeilamp!

Hoe werkt een Philips luchtreiniger?

Philips luchtreinigers maken gebruik van slimme detectietechnologie die verontreinigende deeltjes in het apparaat zuigt en deze door een drielaags NanoProtect HEPA-filtersysteem heen leidt. De voorste filter vangt de grootste stofdeeltjes op, de actieve koolstoffilter verwijdert schadelijke gassen en onaangename geurtjes en de HEPA-filter vangt de meest fijne deeltjes op; zelfs zo klein als 0,003 micron (dat is kleiner dan het bekendste en kleinste virus ter wereld!). Kortom, 99,97% van de deeltjes die door de filter stromen worden verwijderd. Eenmaal gereinigd komt de schone lucht via een 360 graden luchtstroom via de bovenkant weer naar buiten om elke hoek van de ruimte te bereiken.

Voor meer informatie, bezoek de Philips B2b website. https://www.philips.be/c-e/ho/luchtzuiveraar-en-luchtbevochtiger/philips-luchtzuiveraars-voor-scholen-en-kantoren.html

  • Einde persbericht –

Over Philips Domestic Appliances 

Het doel van Philips Domestic Appliances is eenvoudig maar krachtig: mensen helpen om van hun huis, een thuis te maken. Het bedrijf biedt innovatieve digitale huishoudapparaten aan om te koken, te strijken, te stofzuigen, koffie te zetten, evenals luchtreinigers voor schonere lucht en een gezonder huis. Tot de meest succesvolle producten behoren de befaamde Philips Airfryer, de volautomatische espressomachines met LatteGo, de PerfectCare stoomgenerator, de Urban Living luchtreiniger en de SpeedPro Max Aqua steelstofzuiger. Het hoofdkantoor van Philips Domestic Appliances is gevestigd in Amsterdam. Het bedrijf heeft innovatie-, productie- en commerciële centra over de hele wereld, en is aanwezig in meer dan 100 landen. Philips Domestic Appliances heeft ongeveer 7.000 getalenteerde en diverse medewerkers in dienst. Zij brengen innovatie naar de consument en helpen hen om elke dag van hun huis, een thuis te maken. Philips Domestic Appliances is een voormalig bedrijfsonderdeel van Koninklijke Philips.