Lady of the month: Sandra Bekkari

Lady of the month: Sandra Bekkari

Sandra, de meeste mensen kennen je van je Nooit Meer Diëten kookboeken of Open Keuken op TV. Maar hoe zou jij je job omschrijven?
Vooral heel erg gevarieerd en supertof! (lacht). Eigenlijk zijn mijn kookboeken de basis van alles maar daar komt natuurlijk heel wat bij kijken. Denk maar aan signeersessies, lezingen, … Daarnaast heb ik ook een netwerk van coaches opgezet, ontwikkel ik heerlijk gezonde en evenwichtige recepten voor de Belgische kookboxenleverancier Foodbag en maak ik regelmatig kookvideo’s voor online…

Eén ding is zeker, je bent een bezige bij. Is er iets wat je het liefst doet?
Mensen inspireren en motiveren geeft me écht een warm gevoel. Dus als ik één ding moet kiezen, ga ik voluit voor mensen ontmoeten! Maar weet je, waar het allemaal om draait, is uiteindelijk mijn gezin. Zij staan altijd op nummer 1!

Brengen jullie als gezin dan ook veel tijd samen door?
Ja, dat zit er bij ons thuis eigenlijk al van jongs af aan in bij iedereen. En het grappige is, dat de eettafel ook echt centraal staat in ons gezin. Wij proberen zo vaak mogelijk samen te ontbijten en te dineren. Mijn kids wonen natuurlijk niet allemaal meer thuis en het leven van een 20-jarige is veel interessanter dan enkel bij de familie te zijn (lacht). Maar toch merk ik dat onze kinderen daar zelf ook belang aan hechten, dat doet me zoveel plezier.

Hoe belangrijk is je look voor je dagelijkse bezigheden?
Mijn look speelt toch écht een belangrijke rol. Niet persé omdat dat moet maar vooral omdat ik dat zelf zo leuk vind. Wist je trouwens dat ik de styling voor al mijn boeken zelf doe? Voor het hele gezin! Ik vind dat zo leuk om mee bezig te zijn. Ik ben een echte perfectionist, dus steeds heel actief bezig met alle details. Voor mijn laatste boek (dat trouwens vanaf nu beschikbaar is) heb ik de styling wel uit handen gegeven. Ik ontmoette Jan Dendievel tijdens een shoot en vond dat hij dat zo goed deed. Ik heb hem meteen gevraagd of hij vrij was. Het is ook wel eens tof om in de watten gelegd te worden. :D

Moest je niet in het kookwereldje zijn beland, wat deed je dan nu? Had je een meisjesdroom?
Als kind veranderde ik nogal regelmatig van gedacht. Ik heb veel gesport en zo is trouwens mijn liefde voor voeding gestart. Op mijn 18e kreeg ik dan weer een voorliefde voor de modewereld en genoot ik van defilés lopen en fotoshoots doen. Maar als ik in een ander leven opnieuw zou moeten kiezen, zou ik exact hetzelfde doen als wat ik nu doe! Dat is wel mooi hé? (kijkt me met heel tevreden blik aan)

Je ziet er altijd stralend uit maar zijn je outfits waarin je op tv straalt, ook de outfits die je dagdagelijks draagt? Of zit daar een verschil in?
Ik vind het superfijn om mij wat op te tutten. Dat moet niet veel zijn, een likje mascara of een ooglijntje maar als ik niets op doe, voel ik me zo naakt. Natuurlijk houd ik van een comfortabele pyjama, maar daar zal je me niet tot de middag in zien rondlopen. (lacht)

Ga jij graag shoppen?
Zeker! En het liefst met mijn dochters. Daar maken we dan echt een moeder-dochterdag van; lekker lunchen, rondwandelen, een koffietje drinken én nieuwe outfits scoren!

Kies jij bewust voor Belgische mode?
Ik zou liegen als ik zeg dat ik alleen maar Belgische mode draag maar ik ben daar wel mee bezig. Dat is trouwens hetzelfde met voeding. Ik besteed veel aandacht aan al wat lokaal is maar dat wilt niet zeggen dat ik nooit een banaan eet. (lacht).

Heb je een grote kledingkast en zijn er dingen die je nooit meer wegdoet? Ik heb een vrij grote kledingkast maar dat is omdat ik niets kan wegdoen! (haha). Ik heb over de jaren heen heel veel mooie kledingstukken verzameld en iedere keer als ik iets wil wegdoen dan denk ik “maar misschien doe ik dit later nog wel aan, of wilt één van mijn dochters dit”…

Dat kennen we! Zitten je dochters dan ook regelmatig in jouw kast?
Toch wel hoor! We hebben eigenlijk wel dezelfde stijl. Tof hé, zo drie kleerkasten hebben. Maar gelukkig, als ik dan écht iets moet wegdoen omdat ik geen plaats meer heb in mijn kast dan gaat het regelmatig naar één van mijn meisjes!

Hoe zou jij Marie Méro in 3 woorden beschrijven?
*Belgisch
*Mooi familieverhaal
*Toegankelijk voor alle generaties. Ik zie mijn dochters items dragen maar ook mijn mama kan haar hartje in deze collectie ophalen.

Wat is je favoriete Marie Méro item en waarom?
Dit hebben jullie waarschijnlijk al vaker gehoord maar dat is zo moeilijk om te kiezen! (lacht) Ik viel meteen op de mooie truien. Ik hou van cozy stuks, zoals die oudroze teddy jas. Wat een heerlijkheid!

Maar ook het lederen jurkje dat ik nu aanheb, is een topstuk.

 

Dat kunnen wij alleen maar beamen. Sandra ziet er stralend uit in het lederen jurkje! We bedanken haar voor het superfijne gesprek en wuiven haar uit terwijl ze door onze showroom flaneert op zoek naar haar favoriete Marie Méro outfits. Nadien wordt ze verwacht bij de fotografe, die klaar staat om Sandra’s favoriete items op beeld te zetten. Een drukke maar inspirerende dag!
Benieuwd naar haar keuzes? Kom ze ontdekken in de etalages van onze Marie Méro concept stores van 20/10 tot 5/11/2021 of shop ze online.

SHOP DE FAVORIETEN VAN SANDRA