Lady of the month: Charlotte Van Bladel

Lady of the month: Charlotte Van Bladel

Charlotte, jij bent een jonge dame maar toch zie ik je regelmatig in een Marie Méro outfit. Vind jij je terug in het generatieverhaal van Marie Méro?

100%! En dat ik regelmatig hun kledij draag is toch het echte bewijs, hé! :D Ik ben een echte modefan. Ik laat me heel graag verrassen door merken. Ik geloof dat je overal (kleding)schatten kan vinden. Hoe je het uiteindelijk combineert, is hoe je trouw blijft aan je eigen stijltje.

Je verzorgt ondertussen al bijna 2 jaar de PR voor Marie Méro. Wat vind je leuk aan werken voor hen?

Letterlijk alles! En dat zeg ik niet omdat ze dit zullen lezen. Ik ben fan van het merk en hun collecties maar vooral van het team. Het zijn stuk voor stuk harde werkers met een no-nonsens mentaliteit en daar houd ik van. Ik weet niet of zij dat doorhebben maar ze geven iedereen die met hen samenwerkt het gevoel dat ze bij de familie horen. Ik vind het super om met hen mee te denken over toffe en creatieve PR & influencer activiteiten. Ze zijn dan misschien al wel 50 jaar bezig, aan innovatieve ideeën ontbreekt het hier niet.

Je bent nog jong maar je hebt toch al heel wat werkervaring. Kleed jij je op kantoor anders dan thuis?

Klopt, ik werk ondertussen 6 jaar bij oSérieux PR Agency. Je moet weten dat ik echt heel graag comfy door het leven ga. Ik heb ondertussen een jogging in iedere kleur en die draag ik heel regelmatig. Natuurlijk laat ik die wel thuis als ik naar kantoor ga. Maar ik kleed me eigenlijk naar mijn agenda. Staan er meetings of afspraken op de planning, dan doe ik altijd extra moeite. Maar voor een normale werkdag op kantoor, ga ik voor comfort. Dat wil niet zeggen dat het daarom minder mooi is, maar ik zal bijvoorbeeld vaak zonder make-up op kantoor aankomen. Mijn bazin verschiet wel eens wanneer ik me dan weer opmaak. (lacht).

Zou jij een job in de modewereld leuk vinden?

Grappig dat je dat vraagt, ik heb vroeger vaak gedacht dat ik in de modewereld ging eindigen. Nu werk ik natuurlijk ook regelmatig in dat wereldje en dat vind ik fantastisch. Maar ja, als er bij Marie Méro ooit een uitwisselingsprogramma is, stel ik me graag kandidaat. (lacht)

Oh echt, zou je bijvoorbeeld graag zelf eens een collectie ontwerpen?

Ja wauw, hoe fantastisch zou dat zijn! Maar of ik het zou kunnen? Ik vind styling ook heel leuk. Misschien moet ik Ruben eens voorstellen om deze winter mijn favo Marie Méro outfits samen te stellen voor mij en mijn vriendinnen! De ideetjes stromen al binnen. (schatert)

Jij komt uit Leuven. Wat zijn je favoriete hotspots?

Klopt, een trotse Leuvenaar! Mijn perfecte dag ziet er zo uit: Ik start mijn dag met een heerlijk ontbijt bij Bite in de Tiensestraat. Nadien ga ik shoppen op de Bondgenotenlaan en de Diestestraat. In die laatste houd ik nog halt bij MOK voor een heerlijke iced latte. Ik eindig de shoppingtrip in de mooiste straat van Leuven, de Mechelsestraat en ga op de Vismarkt lunchen bij De Optimist. Bij het M-museum houd ik al eens een culturele stop en na een wandeling doorheen de stad en langs de Dijle ga ik voor food & cocktails naar Raffat, een nieuwe hotspot in de Naamsestraat. En is de avond nog jong, dan zak ik nog af naar een cafétje op de Oude Markt voor een heerlijk glaasje wijn en heel wat people watching.

Als je gaat stappen met vriendinnen, kleden jullie je dan echt op en zo ja waar ga je dan voor?

Gho, dat hangt er bij mij echt van af. Ik kleed me volgens mijn mood. Ik kan er echt van genieten om me op te kleden en kan daar zelfs een hele dag naar uit kijken, maar ik kan evengoed kiezen om weg te gaan in jogging. En ja, dat is al gebeurd. Ik kreeg wel eens rare blikken, maar ik denk dat Leuvenaars dat nu wel gewoon zijn van mij. (lacht). Als ik er wel voor kies om me op te kleden dan gaat dat van een jurkje met hakken tot een baggy jeans met crop top en alles er tussenin.

Heb je een stijlicoon?

Ik heb er zooooveel. Ik kom uit de social media generatie dus ik volg heel wat Belgische en internationale influencers. Maar als ik één iemand moet kiezen, is dat Hailey Bieber. Ze ziet er altijd zo effortlessly chique en cool uit! Zij wordt trouwens ook wel gezien als de moderne Lady Di. Als dat geen compliment is!

Heb jij een modebudget?

Ik zou dat beter hebben… (lacht) Ik ben me heel bewust van wat ik koop, ik doe weinig tot geen impulsaankopen en kies de laatste jaren alsmaar vaker voor kwaliteit en lokale (lees: Belgische) merken. Maar ik ben me er ook heel erg bewust van dat ik veel geld uitgeef aan mode. Ik probeer mezelf dan te sussen door te zeggen: “Ik werk hier hard voor” of “Het gaat ten minste naar een lokale handelaar”. Maar ik weet maar al te goed dat niemand van mijn leeftijd zo’n kleerkast nodig heeft. (lacht). Zolang ik er zelf maar gelukkig van word, toch?

Hangt er in jouw kledingkast iets wat je nooit zal wegdoen?

Ik ben iemand die echt geen probleem heeft met het wegdoen van kleren (of andere spullen). Ik doe soms zelfs wat te snel spullen weg. (lacht). Maar ik heb één paar paarse laarsjes van Dries Van Noten die ik nooit zal wegdoen. Ze zijn ongelofelijk oncomfortabel maar ze zijn prachtig! Er hangt trouwens een leuk verhaal aan vast. Ik kwam de laarsjes ooit tegen op Pinterest en was op slag verliefd! Ik heb toen proberen achterhalen van welk merk ze waren maar tevergeefs. Een halfjaar later loop ik langs een random etalage in de Brusselsestraat te Leuven en zie ik die laarsjes daar toch wel niet staan?! Toen ik zag dat ze van Dries Van Noten waren, maakte mijn euforie al snel plaats voor teleurstelling, “dat kan ik toch helemaal niet betalen”. Op het moment dat ik besliste (enigszins droevig) door te wandelen, zag ik in mijn ooghoek een bord met 50%. Ik ben de winkel binnengestapt en heb de laarsjes gekocht. Het klusje was in 5 min geklaard! Mega gelukkig en met een lege portemonnee liep ik de winkel uit. Ze waren nog steeds te duur, maar dat was toch écht het lot hé?!

Wat zijn jouw 3 favoriete items uit de nieuwe FW-collectie van Marie Méro?

Ik houd van de roze jurk die ik vandaag draag. Toen ik de campagnefoto zag waar model Jenna Peij dit kleedje droeg, was ik verkocht. Zalig om te combineren met een snakeprint laars. En wat een heerlijke stof! Daarnaast vind ik ook het lederen jurkje echt fantastisch. En die lange mantel in het beige en denimblauw zou in ieders kast moeten hangen! Een supersterke collectie, ze mogen er trots op zijn.

Geweldig om jonge mensen zo te zien stralen in Marie Méro. Ik kijk een tikkeltje jaloers naar Charlotte terwijl ze Sandra Bekkari interviewt, zorgt dat Tendens TV alle beelden krijgt voor hun reportage over 50 jaar Marie Méro en ondertussen nog enkele telefoontjes beantwoordt. Het is duidelijk: zij ademt volledig dé nieuwe generatie #proudtowearmariemero ladies!

Wil je net als Charlotte stralen in deze mooie jurk?
Je vindt hem in onze webshop of bij je favoriete Marie Méro winkel.