Achter de schermen: Geertje en Noëlla

Achter de schermen: Geertje en Noëlla

Meet Geertje, Retail manager op pensioen

"Luisteren naar ons team en naar onze consumenten, daar kan je als merk het verschil maken".

Toen ik in 2008 bij Marie Méro begon, heb ik nooit durven dromen dat we zouden uitgroeien tot het modebedrijf dat we vandaag zijn. Het lijkt wel gisteren dat we besloten om onze eigen Marie Méro corners te maken in de Inno. Dat was een eerste stap naar onze eigen winkels. We wilden voelen wat onze klanten écht willen en hoe wij daar als merk op konden inspelen. Voor mij was het super belangrijk om te leren via onze eigen verkooppunten “wat wil de Marie Méro dame”? Ik ben megafier op wat ik bij Marie Méro heb kunnen realiseren. Onze allereerste shop in Knokke was een schot in de roos. Nog steeds trouwens vandaag (glundert van trots). Dat we vandaag 9 eigen shops hebben waarvan eentje in Maastricht is het resultaat van teamwerk. Want samen sta je sterk hé.

 

Meet Noëlla, Retail manager

"Beginnen in volle coronacrisis, 3 nieuwe winkels openen en dan alle winkels sluiten. Mijn prioriteit was én blijft ons verkoopteam motiveren en stimuleren!"

Ik ben gestart in een moeilijke periode. Een van mijn eerste taken was het sluiten van al onze shops. Niet echt een droomstart als nieuwe Retail Manager. Maar ik heb toen wel beseft hoe belangrijk een goede teamspirit is. Heel het Marie Méro team is er samen voor blijven gaan. Met de hulp van iedereen stond onze webshop snel helemaal op punt. Ik was trouwens verbaasd over de professionaliteit die er heerst bij een klein Belgisch bedrijf als Marie Méro. Sommige grote bedrijven zouden daar maar wat jaloers op zijn. Ik heb sinds mijn start vooral getracht het hele verkoopteam te motiveren, stimuleren en te blijven enthousiasmeren. Online zal niet meer weggaan, maar, en daar ben ik écht van overtuigd, zal een meerwaarde betekenen voor de boetieks. We zullen in de toekomst dan ook nog meer investeren in het online begeleiden van onze klanten. Denk maar aan stylingadvies,… We hebben al grote stappen gezet en gelukkig is er nu social media. De wereld is daar, je moet ze alleen op de juiste manier zien te bereiken.

Hier vind je de lijst van de Marie Méro concept stores.